Trött på att sitta fast

Berlingon har varit på lagning i en och en halv vecka, var tydligen ett stort fel för dem de stackars gubbarna på MBN... Så jäää*la trött på att sitta fast och snylta på andra nu känner jag. Hjälper inte till att jag flyttat så det blir en omväg på två mil för dem (förutom Maria) som måste komma och hämta upp mig först om de vill umgås med mig. 
 
Nej jag vill få min AT-emanen typ NU, och helst redan ha jobbat i ett år så jag kan köpa mig en duglig bil :P 
I helgen kommer iaf pappa, han ska ta tillbaka Berlingon, men istället får jag ta över hans gamla volvo kombi från -88 XP det är skönt, då har jag iaf nåt som rullar så länge jag går i skolan. :) är ju inte helt fel att få bara ta över en bil heller. 
 
Så nu vill jag ha fredag så jag kan få ett eget liv igen :) Jeppe-grindar i volvon också, det gillar Mira. 
 
(har ändrat lite i detta inlägget på grund av att jag drabbades av tillfälligt hjärnbrist när jag skrev det) 
Blev för övrigt inget byte denna gång då MBN fick sjuka tekniker så bilen blev klar först på lördagen istället för i början på veckan som de lovade. Men en bil har jag iaf så budskapet i inlägget är detsamma: skönt som fan att ha egen bil!!!! 
 
 
lite skillnad mot denna som Henrik höll på att buda fram åt oss på Kvarndammen i sommras
 
 
blev ju vit bil iaf...... 

Agilitydebut

Har ju glömt att berätta hur det gick på tävlingarna. :) Vi diskade oss i båda loppen på klubbmästerskapen. Så kan det gå när det går fort! ;) 
 
På den inofficiella tävlingen i Sunne kom vi på fjärde plats på agilityklassen, men sen blev det ännu en disk i hoppklassen :) Var jätteroliga banor dock! ska försöka rita ned dem så jag kan träna på dem på klubben hemma. Är roligt att känna att vi börjat komma igång nu. 
 
 
I helgen var vi ju även på Bondemarknaden på Kollsberg i Torsby, det blev jag, Mari och Marie och Ida som åkte iväg och gav publiken en riktig show. :) Bland svampar pch högt gräs så flög vi fram (alla förutom Idas lilla vovve som tog allt i sitt eget tempo. ;) ) med en skrattande publik som gillade extra mycket när det tabbade sig (som det gjorde iaf någon gång för oss alla) :). Jag visade även på hur det kan gå om man inte har fotbollsskor och det är blött (trillade ihop i ett framförbyte, haaalt! haha)  Men det var iaf väldigt roligt, kul att folk vill komma och se. :) Vi har ju faktiskt haft några uppvisningar med vår klubb nu, både på olika ställen i Torsby, men även hemma på klubben. :) Skoj skoj! 
 

Målarprojekt

Har börjat måla för fullt. Först tog jag utemöblerna som Henrik köpte av en kompis i sommras, de blev i färgen "höganäs", läckert blev det! Måste hitta snygga dynor till nu bara, men jag har ett år på mig att leta för nu blir det då inge utesittande mer detta år. :P 
Före ^ och Efter (bilden nedanför)
Där har vi det färdiga resultatet. :) Är nöjd. 
 
Sen har jag börjat på att måla hundbäddarna. Vårat nya hus är ju i trimmrat trä inomhus, vilket gör att träfärg på möblerna smälter in i väggen och försvinner. :P Gillar inte! Så nu blri det förändring. Min snälla kennelmamma har även gjort dynor till i grått som jag tror kommer bli skitbra när det är klart! 
 
Så här såg de ut (är två stycken men nöjer mig med att fota ena, ni förstår ju principen iaf) :P 
 
 
 
Och här är efter :) Har inte hämtat dynorna än men de kommer, ska ta mig i kragen vilken dag som helst nu! 
 
 
Har ett till projekt också som är ett gammalt skrivbord jag fick av pappa när jaf flyttade, det har varit hans morfars också så det har lite historia. :) Den är smutsig och ful och helt omöjlig att göra ren, så jag måste ändå slipa den för att den ska bli snygg igen, och då kan jag lika gärna måla den så håller den många år till. :) Använder matt linoljefärg från Gysinge, samma som på hundbädden tänkte jag, för den ska vara mer gammaldags vit, så detta hoppas jag blir bra! 
 
Glöm allt skräp som är under den :P Vi ska ta tag i vårt liv min sambo och jag, vilken dag som helst nu..... 

Rullstolsträning

Har varit i Örebro förra veckan, Mira med som vanligt. :) Vi var på Centrum för Hjälpmedel i två dagar och den ena dagen handlade om att får anpassa rullstolar, och även att prova på lite elrullstolskörning (inte en korrekt ord jag vet). Det var lite roligt faktiskt, kul när vi får vara mer praktiska tycker jag :) 
 
När vi provade på elrullstolen passade jag på att plocka ut Mira i spöregnet, så hon fick vara med och rullstolsträna lite. Jag lånade ut henne till olika klasskamrater som fick hålla i kopplet och köra samtidigt. :) Det var roligt att se hur snabbt hon anpassade sig till att hålla rullstolsfart, och även hur fort rädslan för åbäket försvann. 
 
 
Nu vill vi träna manuella rullstolar, någon som vet nåt bra träningsställe?? 
 

Tidning

Trodde jag höll på att lära Mira att hämta tidningen. Gick från att belöna när hon höll tidningen i munnen, höll den när jag släppte så hon höll den själv, hämta den från korta sträckor. La den i ett annat rum och sa "hämta tidningen Mira". Hon sprang iväg, och kom tillbaka med en pappersbit, en av mina utskrivna skoluppgifter, prydligt ihopviken. :P "jaha, vad duktig du är, men hämta tidningen!" sa jag efter att ha gett henne en godis i utbyte. Hon pilar iväg, är borta en liten stund.... ... och kommer tillbaka med en nyttvättad strumpa från torkställninge... "Men va?? Jaha vad duktig du är! :P" Ny godis och sen följa med ut och peka på tidningen "Jahaaaaa, sa Mira, varför sa du inte det direkt??" och hämtade den. XD Tror jag fick storhetsvansinne och gick lite väl fort fram där..

Tävlingsdags: inofficiellt!

För jag vill ha Lörda' idaaaaa :D 
 
I helgen är det äntligen dags att börja inofficiell tävlan med Mira. Först på Lördag är det KM på hemmaklubben. :) Ska bli jätteroligt! :) Har även Maries Basse på besök under helgen då hans matte ska iväg under helgen. Så jag anmälde honom också. ;) Spännande att se om han lyssnar eller inte, men det brukar han göra så det blir nog bra. Nyttigt att springa med en annan hund för då får jag tänka extra noga på att vara tydlig i mina rörelser. 
 
Sen ska vi även bli med på Sunnes inofficiella tävling på söndag. :) Pytteliten tävling som bara gått till 5 starter i Large än så länge, mest ekipage hemifrån Torsby så det ska också bli superskoj! Bor ni i närheten och har missat tävlingen, så skynda in och anmäl, de har fortfarande inte stängt anmälningen! 
 
Då Mira inte nått 18 månader än så tävlar vi helt inofficiellt, det är mer som ett träningspass med domare. :) Vi är med för att fylla ut antalet starter typ. ;) Mira gillar också. :) 
 
Nästa helg blir det mer agility :) På Kollsberg ska vi vara med på uppvisning på Bondemarknaden. Kom och kika och se när Carro springer bort sig! ;) 
 
 
Nu för tiden har vi bara en hund hemma också. Tassa är i Norge och jagar hare för fullt. :) Henriks farbror har lånat henne, hon stormtrivs för fullt i sitt rätta element! 

Baka baka bröd bröd

Sitter och bakar för fullt. :) Tack vare att jag inte kan äta varken mjölk- eller veteprodukter måste jag göra allt bröd från grunden om jag vill ha något, och det vill jag ju så klart. ;) Nyss gjorde jag ett spännande Solrosbröd och nu tänkter jag prova mig på russinbröd :) 
 
Solrosbröd på Dinkel

0,5 pkt jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor riven morot
2 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
15 dl mjöl (dinkel)
1 dl blandade frön att strö ovanpå innan jäsning. :) 
 
Jag gjorde två limpor av det. Jäsa 45 + 20 minuter, 175 grader på ugnen, och sen grädda ca 40 minuter. :) Det ligger i ugnen och steker nu så ska bli väldigt spännande att smaka! 
 
 
Russinbröd

2 ägg
2 dl farinsocker
1/2 msk salt
1 tsk kanel
1/2 l vatten
1/2kg dinkelmjöl siktat
1/2 kg dinkelmjöl fullkorn (står rågsikt enligt receptet, men det går ju inte med allergin så det ändrade jag snabbt på)
50 g jäst
1 dl russin
Jäs 30+30 minuter, grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, 175 grader. :) 
 
Så här ska det se ut när det är klart, undrar om mitt gör det, mitt estetiska sinne för bakning brukar vara obefintligt... 
 

 
 

Tränaträna

Igår åkte vi iväg och tränade igen :) Hela familjen Marie, med vovvar och sambo följde med, även min sambo gick med på ett besök. Jag hade skrivit ut några banor jag tänkte vi skulle köra, men de glömde jag hemma insåg jag när jag nådde klubben. :P Är huvudet dumt får alla lida. Tur att det finns en agilitypärm så vi fick oss en bana ändå. Mira sköter sig fint tycker jag, jag själv dock behöver jobba massor!! Glömmer bort baban, planerar inte ordentligt så bytena blir konstiga. Jag vet mina fel men gör ändå sammma fel om och om igen. :P Vill träna mycket svängar och byten, någon som har några bra tips på övningar?

RSS 2.0