Sagan om isfolket

Alltså nu börjar det kännas tomt... I september förra året satt jag hemma hos min älskade mormor och hade precis fått låna hem denna underbara bok-serie. Nu sitter jag på sluttampen, i min hand sitter jag och läser den sista av de 47 böcker serien innehåller. Min känsla: Vad ska jag ta mig till utan dem nu??? Underbara böcker som jag tycker alla som har intresse av läsning ska plöja igenom. ;) I böckerna får man följa en släkt från tidigt 1500-tal till mitten på 1900-talet. Krig, pest, demoner och massor med sääärlek. :) Sjukt bra! <3
 
Lite bra är det dock att de är slut, för nu är det dags att plocka fram skolböckerna igen. Omtenta i Reumatologi börjar närma sig och det är dags att försöka friska på minnet om resultatet ska bli positivt. 
 
Någon som har något tips på några bra böcker till framtiden? :) 
 
 
 

Kennelläger imorgon

Väskan är packad, sitter och funderar på allt som kan behövas imorgon då jag, bror och hund åker på läger i en vecka! :) Ska bli superkul att träffa alla Mironik'sare, folk och hundar. Tror jag kommer lära mig så himla mycket av denna vecka och morgondagen kan inte komma snart nog. :) 
 
Skönt också att lägret inte är så långt bort, endast 9 mil, skönt! Man behöver inte stiga upp i ottan för att ändå komma dit tidigt. :) Mira är extrataggad för att träffa sin systeryster Inez (inezfinez.blogg.se). 
 

Agilitytävling

Igår gick vår stora agilitytävling av stapeln och det var väldigt lyckat! :) Så mycket människor och hundar! Nu är det klart och vi kan äntligen andas ut igen, tagit mig en sovmorgon och sitter nu och lyssnar på finlåt så ögat rinner lite faktiskt. :) 
 
Får se om vi får tid till normala saker äntligen, kanske testa hundarnas nya flytvästar och ta en båttur. :) Inte långt kvar till att jag och bror och Mira åker på Kennelläger i Forshaga heller! :) Ska bli skönt att få lägga en hel vecka på bara Mira, hon har inte fått så mycket uppmärksamhet den senaste tiden. 
 
 

Barn och auktion

Alltså det går bara bättre och bättre med barn nu. :) Ska inte ljuga och säga att det går BRA, för så är det inte, utan betoningen ligger på BÄTTRE. Idag var jag på auktion och träffade en bekant som hade sin son med sig. En liten knodd som såg ut och hade energi som Emil i Lönneberga, som dessutom kommit på att korv är gott men inte brödet. ;) "Titta mamma han är hungrig!" tjoade han förtjust och smög i Mira brödet efter varje korv (två stycken). Då blev han och Mira vänner sa hon. Han var en väldigt hundvan unge som efter brödbiten satte sig på huk med händerna utsträckta och lät Mira slicka upp överflödig ketchup. Sen la han så fint hennes långa näsa i sina händer, blundade och väntade på en puss (som han så klart fick) och skrattade lyckligt när hon slickade han på näsan. ;) Detta skulle hon aldrig ha gjort förut så jag är riktigt imponerad!!! min duktiga plupp. :) 
 
Jag och Maria fick oss några riktigt fina fynd, så vi är riktigt nöjda. :) Många fynd till min kära far (både på auktion, loppis och casa de la Röjder) 
 
 
Nu är det inte lång tid kvar tills lillebror kommer och har sommarlov hos oss. Tråkigt för honom blir sommarnöjet att plocka lådor eftersom vi ska flytta!!!!!!! Nej då bror jag skojar bara, vi ska allt hitta på nåt roligt också. ;) 

Knäpphund

Sitter i badkaret med dörren öppen. Sen Mira badade sist står hundgodispåsen på tvättmaskinen, vilket resulterar i att båda hundarna är med mig inne i badrummet. Mira kommer med Herr Tygknut. Jag tackar, kastar iväg den och ber henne hämta. Efter många om och men (och efter att ha prövat allt annat så som; lägga huvudet på min arm, snurra runt, slå med tassarna på den ihopvikna mattan) går hon och hämtar Knut. Jag lägger knut på tvättmaskinen och kör en vild chansing: "Mira kan du hämta Mickel Räv?" Får upprepa frågan ett par gånger men till slut försvinner hon ut ur badrummet och jag hör letandet i vardagsrummet. Tillbaka kommer hon och i sin mun har hon faktiskt roadkillern Mickel Räv!! O.O kunde inte tro mina ögon. 
 
Lägger en inpackning i håret och drar mig tillbaka i badkaret för att läsa. Efter några minuter hör jag en grymtning och tar ner boken, där står hon min brud med Mickel i munnen, och halva räven uppskjuten på badrumskanten. "Kan vi inte köra dragkamp, nu när du ändå bara ligger där??" Sen när gillar hundar att dra dragkamp på kakelgolv?? Ingen lugn och ro i detta badrum, nästa gång får nog dörren vara stängd..... 

Supersnabb

Alltså SATAN vad snabb min hund börjar bli, jag hinner inte alls längre!! Hon hinner ta alla hinder samtidigt för att jag helt enkelt är lååångt bakom henne när tränar. :P Kul samtidigt som jag känner att vi kommer få träna stenhårt på att alla hindernamn ska sitta plus att höger och vänster MÅSTE sitta bättre om detta ska gå. Men det är samtidigt kul som bara den! Märks att hon gillar detta!

Vi avslutade med en perfekt slalom, även där med jetmotorn på. Tack Marie och Basse för en riktigt rolig kväll! :)

RSS 2.0