Skrivare

Jag köpte mig en skrivare idag, det behöver jag! Ska bli så skönt att slippa hälsa på släkt och nära för att skriva ut skolarbete och annat roligt. :P Får se vad det blir av detta! Kanske förstår jag mig inte på den alls, vem vet! Högt betyg, bra omdömen och snygg är den iaf. ;)


Suck för otur

Varför ska man alltid ha sån otur? Har suttit på ellos och småkikat i några dagar nu, hittat både chinos och ny bikini som jag skulle vilja ha. Kul bara att min storlek så klart är slut på allt! :( Vi får väl säga att det var ödet som inte ville att jag skulle ha detta just nu... Av allt detta var det endast de beiga chinosen som fanns i min storlek... :(



Blåsig dag vs Dimma

I veckan var det underbart fint väder, strålande sol och helblå himmel, snön låg kritvit och lyste upp vårt härliga land så mitt hjärta smalt. :) Så jag tog helg helt enkelt och klädde på mig alla kläder, hoppade på min sambo och drog ut i härligheten med våra två fyrbenta vänner.

Vi fick dock känna oss blåsta så att säga för vi var bokstavligt talat nära att blåsa bort! :D
Detta kompletterades med en blåsfri promenad i fredags som var så otroligt vacker att en mobilkamera absolut inte gjorde den rättvis. Vintern är hård och kall men kan vara väldigt härlig också. :) Hundarna njöt iaf i fulla drag.






Som sagt, tur att fredagen kom och kompenserade :)
Det var riktigt häftigt med en dimma som låg över isen och medförde en härlig mystik över hela sjön. ;)







Ibland slås jag av vilka två helt otroligt olika hundar jag har. Både utseendemässigt och beteende, ingenting har de gemensamt. :D Två helt skilda individer på alla sätt och vis.


Bebismira

Då denna blogg handlar om mig och min Korthåriga Collie Mira, så måste jag ju faktiskt lägga upp lite valpbilderpå henne :) Den första bilden är från när vi hämtade henne i Alunda. Tänk att min stora hund har varit så liten. <3


Märklig allergi

Jag är 22 år gammal och aldrig i hela mitt liv har jag någonsin behövt tillhöra någon av alla de människor som behöver tänka på vad de äter. I två år gick jag med oförklarliga utslag som kom och gick med jämna mellanrum utan något som helst logiskt samband tyckte jag. Två år tog det innan en läkare på Hudmottagningen i Karlstad kläckte mysteriet. 

Jag är allergisk mot Vete OCH Mjölk. Detta ska förklaras: Vete, inte gluten, utan bara veteproteinet. Gluten och vete är två olika beståndsdelar i ett sädesslag och kan därför inte kopplas ihop. Något som är glutenfritt kan ändå innehålla vetestärkelse, något jag bara får äta om det är under 20 g. Dinkel, råg, havre och alla andra sädesslag går bra.

Med mjölken så är det ju så klart inte bara laktos som man hade kunnat hoppas, utan det är själva mjölkproteinet, som så klart finns i ALLT, då vi lever i Sverige ;) Det är ett helt nytt liv som tog vid kan jag säga.

Jag vet dock inte hur jag ska tänka kring denna allergi, jag är inte superallergisk så jag inte tål någonting alls med de två sakerna i, utan det skiljer sig beroende på åsort och mängd har jag märkt. Som den godisråtta jag är så har jag så klart testat mig fram mellan vad som går bra och vad som inte går ;) En ostskiva och en klick messmös på fingret går t ex bra, men en handfull ostbågar går INTE bra.. Extra Knapriga Sourcream & Onionchips går INTE, men igår tryckte jag i mig en helt pringles med samma smak utan reaktion, samma kväll hade jag även messmös i såsen och tog en ruta choklad till melodifestivalen. Inte ett kli, inte ett utslag.. Undrar om jag någonsin kommer att bli klok på detta....


Heldag på Torsby Bk

Idag har Torsby Brukshundklubb legat i fokus hela dagen. :) Började med Agility på Ridhuset, jag och Tessie fixade äntligen slalomen!!!! Känns så fruktansvärt skönt för den har alltid varit ett problem. Det bara klickade till i hunden i princip, i ena stunden går hon bara förbi pinnarna och hon är verkligen såå omotoverad som en hund kan bli på ett hinder. SEN, hände något O.O Jag försökte låta extra glad när hon gjorde rätt, och även försöka få det att gå lite fortare då detta är en hund som gillar fart ;) Vi slutade på topp iaf och Tessies matte fick ta med henne hem efter det och jag fortsatte sedan med Mira (Tessie är ju inte min hund, utan bara min lånehund för just agility).
Här är min sköna lånehund, helhysterisk men snäll ;)


Mira har nog fattat tycker för detta med agility iaf, det är kul att se :) Vi stod i slalomen och hade även Elin&Nelly med på banan (Elin tränar mycket på störning nu då Nelly har svårt att fokusera sin energi, det går bättre och bättre för varje gång iaf så vi hejar på er!!) och trots Nellys springattacker som bokstavligt välte Mira så drogs hon inte med i buset utan höll sig kvar vid hindret, helt chockad matte kan jag säga! :P Hon är snabb iaf har jag märkt, jag la ner alla hinderpinnar på backen och körde banan så istället men man fick inte mycket tid på sig för att tänka byten utan det var full fart!

Vi tränade mycket på hur tydliga vi är på att visa vart hunden ska idag, det var nyttigt för många gånger är det ju inte hundens fel att det blir tokigt utan vi sjävla! :) Jag vet själv att jag är dålig på att komma ihåg var jag ska göra vilka byten, trots att jag sprungit banan flera gånger. Detta gör ju att jag ofta krånglar till det och krockar med hunden vid byten istället för att det ska bli smidigt. Öva öva öva blir det ;) Längta till Juni då jag och Mira kan börja träna på riktigt!



Efter träningen blev det årsmöte i klubbhuset :) Första gången jag är med på något sånt så det var roligt att vara med på, även om man kände sig ganska borta emellanåt ;P



Agilitydebut med Mira

Idag så hade jag och Mira vår riktiga, om något lite tidiga, agilitydebut! :D Det var superkul och jag längtar tills hon är ett år så vi kan sätta igång på riktigt! :) Detta fattade hon på ett enda tillfälle, tidigare har vi endast provat på korta tunneln och slalom. Långa slalom, långhopp, däck och vanliga hinder är helt nytt. :) Provade så klart lite innan vi filmade men detta är alltså beviset på vad en lättlärd hund innebär!

Så chanserna ser goda ut på att vi får en fin agilityframtid :) De får ju dock inte börja träna riktigt förrän de är ett år, och inte tävla förrän de är 18 månader så jag får allt lugna ner mig lite, men nu vet jag att hon kan iaf ;)

          

Borta bra men hemma bäst!

Äntligen tillbaka i vår fina lägenhet. Knappåsen är fint men hemma är alltid bäst. :) Ett härligt ställe är det dock och det är skönt för Mira att kunna gå fritt som hon vill, bara att öppna dörren och släppa ut. ;)

På sommaren är Knappåsen väldigt fint, men nog är vintern härlig den med när man erkänner. ;)


Att köra dragkamp med Tassas lina, det är grejer det!

Att dra henne i vintervästen är också kul :P


Hej då Knappis, vi ses snart igen.


Kennelläger

Uppfödaren som jag köpte Mira av håller varje år ett Kennelläger för sina valpköpare med tillhörande hundar. :) Detta ska vi så klart vara med på i sommar och jag LÄNGTAR SÅÅ :D Lägret varar i en vecka och det är träning för hela slanten på valfri gren. Lillebror anton ska med och honom har jag satt på Rallylydnad, något jag själv tycker är lite kul, och känns som en passande gren för en 13-åring :)

Själv tänker jag hålla på med agility så klart ;) Skulle även vara kul att prova på lite spår men vi får se.

Vi kommer befinna oss på Bergsgården i Forshaga, ser jättefint ut! :) Något att se fram emot! 
 


RSS 2.0