Slask

Idag blev det ett nytt besök på brukshundklubben. :) Börjar gå riktigt bra så det är kul. Väntar på att marken ska torka upp så det blir lite roligare att vara där. Mira skötte sig ypperligt, tog vippen lika fint idag också.
Gjorde även den sista övningen på Brev 3 i vår hundkurs, hälsningsmetod på folkgrupp. :) Fick hjälp av lite frivilliga på klubben. De fick ställa sig på rad och så gick vi och gjorde "hälsa" på var och en. "Hälsa" innebär att hon ska dutta med sin nos i personens hand. Hon vet precis vad hon ska göra, skulle dock önska att hon höll kvar nosen en liten stund för som det är nu är det verkligen bara ett dutt, och sen klart! Tränatränaträna!
Tränade även att Mira ska hoppa över lyft ben idag, en sak som Marie alltid gör med sin Basse som jag tycker ser så bra ut i träningssyfte. Det gick fort att fatta :) Alltid kul när man lär sig nya saker! Mira har även passerat sin okunskap i hoppning helt nu. Nu för tiden hoppar hon från stillastående ställning nedanför bilen rakt upp i Land Roven. :) Och det är högt för att vara Mira! Det är för övrigt en trevlig bil att åka tycker hon, fullt med plats!


Boris, Mira och Essie

Idag var det träning för fullt när solen sken sin lilla försiktiga timme mitt på eftermiddagen. :) Jag, Marie och Lina tog oss ut i det slask som kallas Torsby Bk.
Idag var det dags för Boris oskuldstur i hagen. Matte Marie ska vara stolt som tuppen för det gick jättebra!! Nog för att plaskplask också är jättekul om man frågar malamute-blandningen Boris, som gärna smet en och två gånger för att njuta av pölarnas underbara charm. Men han höll även fin fokus och var så orädd en hund kan bli för allt nytt! :) Duktig pojke!
Lite agility för oss blev det också. :) Idag gjorde Mira vippen för första gången med hjälp av Marie. Det gick bra och jag är glad! Fort börjar det gå nu också när hon vet vad hon ska göra. Lite eget drag har hon börjat få också och det är skönt, då kan man skicka iväg henne på hinder och man behöver inte vara lika snabb som henne. ;) man kan börja gena mer.
Nu är det iaf en trött skrutthund som ligger här på golvet. Själv ska jag ta mig i kragen, stänga av tvn och se till att plugga resten av kvällen! Blev en del tidigare idag men just nu, efter ännu ett U i resultatlistan så är jag arg och förbannad och målinriktad. Lite mer än en månad kvar innan sommarlov, jag ska fan avsluta maj med GODKÄNT!!!! Inge sommarplugg här tack!
Här är film på mig och Mira idag iaf :)

Höger och vänster

Jag och min vän Lina hade en fundering en gång. Visst borde det inte vara så svårt att lära en hund höger och vänster? Slädhundana kan ju liksom, och hur bra skulle det inte vara att ha det i agilityn??
Efter den funderingen började jag säga till när vi svängde på promenaderna. Inget mer, bara berömma när hon svängde med mig (som hon iofs alltid gör). på vår promenad svänger vi höger fyra gånger och vänster en gång, fyra gånger om dagen, sju dagar i veckan, det blir många "höger" på någon månad. . . Inte föga förvånande vilket som gått in först, måste byta håll på promenaden nu.
Var ute och gick, jag och Henrik och hundarna igår. Mira gick kanske 10 meter framför oss och vi skulle svänga av upp till höger där en kompis bor. Upp till bevis om något går in! Kände jag. "Höger Mira!" säger jag och hunden svänger omedelbart! Henrik som aldrig varit med på vår höger-träning flinar, "Nej men se där, hon kan ju höger och vänster bättre än dig ju!" .... Ja just ja, ska tillägga att jag är SKITDÅLIG på höger och vänster. :P Nåväl, nu har jag en hund som kan svänga höger iaf, så hon får väl hjälpa mig om jag glömmer bort.

Hundbyxor, agility och bakgårdsmys

Var och tränade en sväng på agilitybanan med Mira och Marie och Basse igår :) Basse var inte på humör för fem öre, tråkigt för det var Marie. ;) Inte ens det allra gladaste "Ja men koooooom nu Basse!" hjälpte, han stod orörlig...
Mira var lite mer taggad, och då har jag så klart fortfarande förkyldningen som sitter i så man inte orkar någonting :P I slutet tog hon iaf balansen väldigt bra så jag är glad! Hittils hoppar hon inget på den heller så hon tar alla kontaktfält jättefint, det är skönt, hoppas det håller i sig!
Måste dock träna som bara den på att kunna ha henen på min högra sida. :S Där tar det tvärstopp! Så går det med en hund man tränat ihjäl sig på att gå fot med :P
Efter träning kom vårt upprepade tal på byxor upp igen. Lundhags har kommit upp med en ny byxa jag är riktigt sugen på: Njeeru :) Var inte lika dyr som den Lundhagsbyxan som resten av hundvärlden har heller ;)
Idag har iaf jag och Mira tränat apport :) Eller ja :P ... typ.. Hon har fått lära sig att kämpa med att plocka upp en frisbee jag kastat iväg och komma tillbaka med den och inte släppa förän hon är framme. :P  Det tog ett tag men sen när hon väl fattade vad jag ville (och att en plastfrisbee visst är ett mysigt material att ha i munnen!) var det riktigt roligt :) Varför plugga när man kan göra annat?

Kundvagnsträning

Har varit lite dåligt med info om denna del så får ta och skärpa mig lite känner jag om jag ska ha någon blogg. :P
I helgen tog vi oss an uppgiften i Brev 3: Kundvagnsträning. Det gjordes för att likna det ljud som kommer av t ex matvagnar och dylikt på sjukhus och hem, för att min hund ska vara lugn vid ljudet och för att jag ska veta hur hon reagerar och kunna kontrollera det.
Dock gjorde vi ett misstag och gick till Torsbys nya fina Konsumparkering= nya kundvagnar som INTE skramlar. :P Hör på den ni alla som trodde det inte fanns sådana vagnar. Lite ökning av takten gav lite ljud ifrån sig iaf så det blev lite träning. Gick bra iaf tyckte jag! Hon var lugn och harmonisk som alltid ;)

RSS 2.0