Trött!

Jag går en treårig utbildning till Arbetsterapeut på Örebro Universitet. För två veckor sedan började jag min tredje termin!! :D tiden går så fort så det är sanslöst. Kul är det iaf, om än lite svårt. Hela denna termin så läser vi Anatomi och fysiologi och jag kan säga att jag känner mig BLÅST! Så många latinska ord som jag MÅSTE få in i mitt huvud, och gärna veta var de hör hemma. :P En hel termin kommer att behövas kan jag säga!

Igår kompletterade jag min hemtenta i Hälsofrämjande arbete, hoppas på bättre lycka denna gång. På detta år som jag gått så har jag faktiskt "bara" fått Underkänt två gånger, denna tenta inräknad.


Emellanåt jobbar jag lite på Lågprisvaruhuset i Torsby, där var jag idag en sväng för det kom varor. "Vet du vad vi kallar dig bakom din rygg?" sa min chef en gång när jag stod i kassan och märkte varor, "Nej vadå? O.o?" svarade jag. "Duracellkaninen" svarade han med ett flin. Det är anledningen till att jag alltid får hoppa in vid varuleveranser. :P Ja... vad svarar man på det? Jag går och går och går antar jag. 
Men hemmaätr då batterierna slut, borde plugga lite nu men orken infinner sig INTE, får nog göra ett nytt försök imorgon.  


En lång vecka

Förra veckan var en resande vecka, 122 mil på 7 dagar.

Den började lugnt och härligt i solen med en låångpromenad. :)

Det negativa med att bo ute i skogen är att hur gärna man vill fortsätta gå så möts man ibland av detta som tvingar en att vända. :P


I måndags ringde iaf min pappa och berättade att min farfar låg var väldigt dålig, så pass att de inte visste om han skulle överleva natten. Trots att han bor 50 mil bort gamla gubben så satte jag mig ändå i bilen och åkte iaf de första 20 milen till pappa i Älvdalen. På tisdagen drog vi sedan iväg till Hedesunda, Gästrikland. Som skönt var hade min farfar kommit på bättringsvägen, han hade en inflammation i armen som gjorde att han såg ut som Karl-Alfred himself men bättre var han iaf. :) Det kändes skönt att ha åkt iaf, man vet aldrig vilken gång som kan vara den sista med en människa som närmar sig 90 med stormsteg.




Det var skönt att komma hem till Älvdalen en sväng också och se på hur lilla Krösa-Maja växer sig stor och stark. Gosig som en nallebjörn är hon fortfarande trots att hon har växt så man knappt kände igen henne. :)



Sen fick jag en tokig idé att "va fan, nu när jag ändå är halvvägs där, varför inte hälsa på mormor och morfar också?" vilken resulterade i att på fredag styrde skutan mot hälsinglands härliga natur :) närmare bestämt: Loos!
Det var riktigt skönt, det där är ett ställe jag riktigt stormtrivs på! Långa promenader med mormor så stegräknare blev grön av lycka ;)



Ett perfekt avslut på veckan blev iaf att komma hem och hitta stickade sockor från mormor (hon visste ju inte att jag skulle komma förrän hon redan skickat dem) i postlådan. :)


Helhelg i Knappåsen

Åh vilken härlig helg!

Besök av Sofia i fredags vilket resulterade i att jag uppnådde mitt motionsmål på över 10 000 steg ;) min stegräknare på telefonen hoppade av lycka.

På kvällen kom gänget från Leksand och även Maria och Gabbe och förgyllde vår helg. :)

Pimpling, skoter och brasa med korv var vår lördag och Mira tyckte detta var TOPPEN! Hon och Jontes enorma labbe Rooke fick springa hem bredvid skotern, det var en syn det!! Tänk om jag fått kort på det, det var lycka i sin renaste form! :D Det märktes dock vem som var 7 månader och vem som var 7 ÅR gammal. ;) Rooke fick ge upp innan vi kommit hem och körde huvudet i snön: "Nåd, fortsätt utan mig, jag orkar inge mer!" Mira dock hade inga problem med att hänga med, och på slutet när vi åkte i Rookes hastighet tror jag t om hon tyckte det gick för sakta, hon sprang framför, bakom, på sidan, på andra sidan, noll rädd för skotern, det var riktigt roligt! :)
Tiggen Mira sitter med och myser framför brasan. Fredagen slog helgens köldrekord. -22 stod det så fint på termometern på kvällen, på dagen nöjde det sig med att endast vara -17


Matsalsträning

En ny dag på Bellmansgården. :)

Idag tränade vi på hur vi går in i ett nytt rum/ny korridor/genom en dörr helt enkelt. Det gick väldigt bra, "Jag först" sitter som spiken, det är skönt att veta.

Vi passade på att åka dit när det var lunch så vi har även matsalstränat. "Vilken duktig hund" och "Vad lugn hon är!" var två sköna meningar som var sköna att höra från personalen ;) Hon hade inga problem med att ligga still medan folk åt omkring henne och matvagnen stod och lockade bara en meter ifrån henne.

Vi har även fikat, som var en uppgift från skolan. :) Provtappat både servett, penna och block på henne utan reaktion :P Konstig mamma! sa Mira, som blivit så klumpig på senaste tiden!

Som avslutning blev Miras svans brutalt överkörd av en hurtig dam på rullator, även där utan reaktion... Är min hund normal känner jag?

En långpromenad på isen som avslutning på hunddagen, bara Mattes del kvar nu.


Långpromenad i soolen

GUD vad skönt det är med SOL!! :D Helt fantastiskt! <3 

Vi bor i Knappåsen, Henriks pappas föräldrahem, denna vecka. Ett hus vid sjön, isen som kallar så fort man stiger upp på morgonen.

Så idag blev det en långis, så får skolan vänta till eftermiddagen istället. Mira hade riktigt med spring i benen idag och det är bra, såg härligt ut :) Nu är det en trött hund som nöjt ligger och sover i sin bädd.   

Miljöträning på Bellmansgården

Vi har ju börjat skola jag och Mira. Vi läser till IRD-ekipage, förkortning på International Rehab Dog :) Går allt som det ska blir vi ett färdigt ekipage inom två år, och jag kommer då ha möjligheten att ha henne med i mitt jobb som Arbetsterapeut (som jag studerar till nu, börjar min tredje termin på måndag).

Vi har iaf fått ja från Bellmansgården i Ekshärad, ett ålderdomshem, att få komma dit och ha lite praktik där. Vi var där både i söndags och tisdags och det var jätteroligt! :) En hund i korridorerna är väldigt uppskattat av både personal och boende.

Här sitter vi och pratar med Karin, Henriks mormor som är en av de boende på Bellmansgården.

Första gången på isen

Idag var en helt underbart solig dag, en sådan kan bara inte missunnas! :) Ut i solen bar det. Till Knappåsen åkte vi så klart, och även resten av släkten Persson hade tänkt samma tanke så det blev en trevlig liten utflyckt. Isen var stor och alldeles underbar, tyckte Mira som sprang runt som en tok. Nu är det en trött hund som ligger på golvet och andas ut efter en härlig dag.




Filmer från agilitytävlingen i helgen




Välkommen till Carros blogg!

Nu tror jag att designen börjar bli klar och jag lämnar nu över bloggandet till Carro och Mira. Besök gärna mig, min busiga vovve Nelly och min häst Izza på min blogg.

Hälsningar Elin
livetsomelin.blogg.se


RSS 2.0