Barnträning

När vi kom till agilityhagen igår så var Camilla med sin dotter där och tränade. Jag tog tillfället i akt och lånade hennes dotter. ;) "Voff voff" sa Mira när hon kom gåendes, men så fort jag stoppade godis i handen på flickan kunde Mira helt enkelt inte hålla sig från att smyga sig fram och få sig en mumsbit. :) Det finns ingenting som inte kan lösas med Falukorv!
Men det är skönt, nu vet jag att det inte är ett hopplsöt fall iaf. :) Nu får vi bara fortsätta träna så här, sakta men säkert, och hoppas på att hon på något vis kopplar barn med något gott.
Tack lilla Minna för all hjälp, och tack Camilla för lånet. ;)

Agility i solskenet

Igår tog jag, Lina och Marie en rejäl agilitytur på klubben. Igår kom både byxor och Miras nya agilityhalsband med posten, och dessa fick vi ju lov att prova direkt! ;) Mira var supertaggad och var väldigt svårmanövrerad, sprang överallt och skällde på slalomen så jag visste inte vad jag skulle ta mig till XD Det gick dock bättre efter ett tag så var nog effekten av att inte aktiverats ordentligt på några dagar nu.
Slalomen går bätter och bättre men fortfarande finns det massor att träna på. På filmen så brydde jag mig inte om att ta tillbaka henne när hon hoppade över några pinnar :P Men bakom kulisserna tas det om och om igen ;)
Film från gårdagens agilitytur. :)

Sommaren är här

Känns som att den är riktigt nära nu. Har badat två gånger redan och det är inte juni än! Nu säger de på nyheterna att det ska komma snö på sina delar i landet denna vecka. Får hoppas att de ljuger för nu är jag redigt trött på snö!
Under förra veckan har jag legat och solat mycket på den lilla fläck sol som når vår balkong, dock skyndar sig dessa två till min solningsplats innan jag hinner lägga mig. "Tack mamma! den var väl till oss va?"

Nu ni!

Nu ni jäklar är de här! Löööving dem! :D Ska ha dem på mig hela dagen för att fira. <3

Bada!

Idag tog jag en paus från plugget och åkte och badade med Marie och Lina. Mira fick sig ett dopp för första gången, hon simmade jättefint! :) Ingen panik här inte, min duktiga skrutt!
Essie slängde sig ut med lite positiv uppmuntran.
Mira gick inte ut frivilligt (inte hela kroppen iaf) så hon fick lite hjälp. Kolla spretningen på tårna. XD
Och så rond nummer två! :)
Även Basse fick sig en simtur innan vi tackade för oss denna gång. :) Basse behövde ingen hjälp för att komma ut i vattnet han "Gilla!" ropade han och simmade iväg.

Byxa igen

Nu längtar man riktigt till återbäringen på skatten.... mmm...
Den ser nästan vit ut kahki-färgen på bilden men antar att den inte riktigt är det :P Snygg iaf! Jag som har röda hundjackor vill ogärna ha röda eller blå byxor :P Grönt hör mer jakt till och svart tröttnar man ju på direkt! Men dessa kanske skulle vara något :) Lundhags Avhu ws pants. Gillar!
Idag på promenaden såg vi två älgar. Mira sprang och ställde sig bakom mig och körde in sin nos i min handflata. :P skvallerträning? Kul att se hennes reaktioner på vilt iaf, inga jaktinstinkter än så länge.

Knappåsen

Vi har bosatt oss i Knappåsen denna vecka. Så sjukt skönt ibland att få bo i hus :) Vi letar hus till uthyrning i hemmaområdet för fullt så hoppas på att lägenhetsboendet inte varar för evigt. Hundarna stormtrivs iaf av att leva lantliv.
Bara känslan av att stå på verandan och titta på när Mira strosar runt nere vid sjön, sakta, kikandes på allt möjligt: Tittar lite på båten, dricker lite vatten direkt ur sjön, står still en stund... Välter över på sidan, ligger där en stund, ställer sig upp, nosar lite till. :P Tassa vars största intresse är att ligga och sola på olika ställen på gården. SÅ ska ett hundliv vara. :) Enda negativa är Kanadagässen som är uppe och skiter på gården :P Fågelfan! Plus den jävla fågel som på nätterna roar sig med att sätta sig på takbjälken i carporten och bajsar på Land Rovern så jag får torka varje dag.... Inte gynnsamt att vara fågel hos mig nu. :P
Mindre än en månad kvar av skolan nu också! :D 1 juni säger jag tack och adjö för denna termin. Tackar skolan för ett tre månader långt sommarlov. <3<3 Än är det inte slut dock, en tenta och tre seminarier kvar innan jag kan gömma böckerna för denna gång, bara att kämpa på!
Jag har för övrigt två superfina vovvar. :) Love them so much! <3

Soliga dagar

Nu ni är det roligt att vara utomhus! Nu njuter man riktigt av att ta en riktigt lång och skön promenad, och det gillar både mattar och hussar. ;)
Nu var det ett tag sen de blev en uppdatering här, många bilder har tagits sen dess så detta blir ett bombinlägg känner jag. :P
Mycket konstigt får man se tycker Mira, här var en  bra matplats tyckte fågeln i telefonstolpen.
Så här kan det gå när man har en kompis som är stor och klumpig. Tassa tänkte dricka vatten, då kommer Mira och ska gå förbi lite nära och smidigt, vilket resulterade i ett "plopp!" så hade Tassa trillat i :P Ibland är det bra med sele så hon inte for iväg i strömmen utan Henrik kunde lugnt dra upp henne igen.
Vi var i Älvdalen hos pappa en helg, passerade Maggis sköna lya i Mora och kikade på hennes nya pissemissekatter :) Mira tyckte nog de betedde sig lite konstigt som var livrädd för henne "Jag är ju faktiskt inte farlig!", men det ville inte Ulla och Maja lyssna på ;)
Solen är här, det gillar vi!
Igår var jag och tränade agility med Marie, det var superkul för banan jag ritade vart bra och alla hundar var superduktiga!! :D Då blir man lycklig. Körde även med Tassa för första gången på en eeeevighet, och hon smet inte ifrån mig en enda gång! Mira har börjat fatta slalomen nu också märker jag, man måste inte peta in henne på varje pinne. Vi har en liten bit kvar men inte mycket. ;)
På fredag ska vi på agilitykurs, det kommer bli superkul, längtar!

RSS 2.0